почистване на мебели у дома

Как да се погрижим за кожените мебели у дома като истински професионалист ….

Коженият диван е едно красиво допълнение към интериора на всяко жилище. Съчетава в себе си усещането за лукс, но и отговорност.

Ето няколко полезни съвета, с които всеки един от нас може лесно да се погрижи и да вдъхне живот на кожения си диван. 

Забърсвайте редовно дивана си със суха микофибърна кърпа

Можете да навлажните  кърпата с дестилирана вода, но се уверете, че кърпата не е мокра. Никога не оставяйте водата да попие в кожата. Уверете се, че кърпата ви е мека, тъй като в противен случай има опасност да надраскате или повредите кожата.

Използвайте мека четка, за да изпрахосмучете праха от повърхността на дивана, под възглавниците и между тях.

Можете също така да използвате приставка с тесен ъгъл, за да влезете по-дълбоко в дивана

Почистете разливите незабавно със суха кърпа.

Когато нещо се разлее върху кожената тапицерия, попийте я възможно най-скоро. Използвайте суха кърпа или гъба, за да абсорбирате колкото се може повече от разлятата течност. Използвайте възможно най-малко вода за почистване на разлива, подсушете и завършете почистването с RINPEL- спрей за почистване и подхранване на кожа

Използвайте специализирани почистващи препарати,  предназначени само за кожа.

Универсалните препарати и  разтворителите могат да бъдат вредни за кожените мебели. Не прилагайте тези продукти в опит да почистите мебелите или да премахнете петна.

Винаги дръжте под ръка специален почистващ препарат за кожа за случайно почистване и спешни случаи. Ние препоръчваме RINPEL Cream- крем за почистване, полиране и подхранване на кожа. Висококачествен крем за естествена и изкуствена кожа, който  почиства и съживява цветовете. Богат е на скъпоценни природни восъци и масла.

Ако всичко описано по-горе ви се струва трудно или нямате достатъчно свободно време за това, можете да се доверите на професионалистите от Varna Clean.

Scroll to Top